Blå mad er et hit i Chiang Mai i Thailand

06 maj 2019 Emilie Jacobsen
image

Den nordthailandske by Chiang Mai er på det seneste blevet ramt af en lidt bizar madtendens: De er begyndt at farve maden blå. Det gælder alt fra nudler, ris, desserter, drinks og meget mere. Maden smager ens, men bliver bare lidt sjovere at spise, når den er blå. Derudover er den blå farve med til at gøre maden langt mere fotogen. Er du vild med at tage billeder til Instagram af det, du spiser, er du derfor nødt til at bestille blå mad, når du er i Chiang Mai. 

Det kan lyde mærkeligt at farve maden blå. Bliver den så ikke fyldt med en masse farvestoffer? Det er dog ikke tilfældet. Den blå farve er helt naturlig og kommer fra blomsten anchan. Den bliver plukket hver morgen og forarbejdet, så den kan blive brugt til at farve maden med. Der er altså ingen kunstige farvestoffer i. Planten bliver også brugt som pynt på maden, fordi den er så smuk. 

Chiang Mai er den næststørste by i Thailand og ligger i den nordlige del af landet. Byen er meget populær at besøge i sig selv. Der bliver afholdt flere markeder, hvor du kan købe al verdens ting. De er meget besøgte. Derudover er der en række flotte templer i byen, og du har gode muligheder for at komme på et madlavningskursus, hvor du kan lære at lave de lokale thailandske retter. 

Derudover er Chiang Mai også et godt udgangspunkt for at opleve bjergene omkring byen. Du kan for eksempel komme ud at vandre, bo hos lokale samfund i bjergene og komme tæt på elefanter. Der er blandt andet mulighed for at arbejde frivilligt med elefanter i området. Har du tiden tildet, er det derfor en spændende mulighed. 

Mange digitale nomader bruger også byen som base, fordi der er godt internet og billige priser. 

Flere Nyheder