Bo gratis på ferien

14 august 2019 Pia Nielsen
image

Du kan bo helt gratis på din næste ferie – uden at skulle rejse på lav-budget eller arbejde for logi – du bytter helt enkelt bare din bolig med en anden. Byt bolig med andre rejselystne i hele verden. Du bestemmer selv hvem, hvor og hvornår, og du behøver ikke bytte på samme tid…

Hvad er boligbytte?

Byttebolig betyder helt enkelt, at du bor i andres bolig, og de bor i din – på samme tid eller på forskudte tidspunkter. Du kan bytte med folk i hele verden, og du vælger naturligvis selv hvem, du har lyst til at bytte med. Normalt foregår formidlingen direkte mellem dig og dem, du overvejer at bytte med. Man opretter en profil på en bytteboligportal og betaler et lille årligt medlemsgebyr – derefter er der frit valg på alle hylder. 

Helt konkret søger du blot på steder i verden, som du gerne vil besøge. Er der nogle boliger, der tiltaler dig, sender du en besked til profilen og derfra aftaler I selv nærmere. Mange vælger at ‘mødes’ via Facetime, Skype eller anden videosamtale, så man lige kan få en snak og en fornemmelse af, hvem det er, man bytter med. 

Lad dig overraske…

Når du opretter din profil på en byttebolig-portal, skriver du sammen med billederne af din bolig, hvor du godt kunne tænke dig at rejse hen. Du kan på den måde få henvendelser fra andre, der ønsker at bytte med dig. Er du fleksibel i forhold til destinationer, kan du klikke boksen af: Åben for alle destinationer – så får du henvendelser fra hele verden, og hvem ved måske fra steder du slet ikke havde drømt om. 

Der er aldrig penge involveret mellem boligbyttere – hvis der er forskel på længden af opholdet mellem dit og dine boligbytters ophold i din bolig, har nogle boligbytteportaler en simpelt pointsystem. Point gives på den måde til den, der har udlånt sin bolig flere nætter. 

 

Flere Nyheder