Danskerne rejser efter solen

22 juni 2019 Søren Black
image

Den står på højt solskin i Sydeuropa, når danskerne skal vælge deres feriedestination, viser en ny undersøgelse. En græsk ferieø er stadig favoritten.

Sidste års fantastiske danske sommer har ikke fået danskerne til at blive hjemme. Tværtimod. Selvom verden er stor og gemmer på rigtig mange lækre steder til afholdelse af ferie, så rejser mange danskere stadig de samme steder hen. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af verdens største rejseselskab, TUI. Selskabet har undersøgt hvor deres danske kunder booker ferien henne, når de handler med TUI. Favoritdestinationerne er ikke overraskende de solrige områder, der byder på de højeste temperaturer. Den græske middelhavsø Kreta ligger stadig helt i toppen over yndlingsdestinationer herhjemme. Dernæst følger Mallorca, og Antalyakysten i Tyrkiet. Mens destination nummer fire og fem er Rhodos og Cypern. Ifølge TUI skyldes interessen for Kreta og Mallorca, at der her findes et virkeligt stort udbud af gode hoteller. Især familier med børn går efter de større hotelkoncepter, hvor aktiviteterne er skabt på en sådan måde, at børnene kan holde sig godt beskæftiget igennem hele ferien.

Københavnerne rejser mest ud

Uroligheder i Tyrkiet har de seneste fået mange danskere til at fravælge deres ferie i netop dette land. Men tallene fra Tui viser, at Tyrkiet nu igen er inde i varmen. Landet er ikke længere plaget af de samme uroligheder og derfor er Cypern og Antalyakysten feriedestinationer, som vælges i stor stil. Tager du afsted på en af de populære feriedestinationer, er der virkelig gode chancer for at støde ind i en københavner på hotellet. For ifølge en undersøgelse fra analysefirmaet YouGov er det nemlig folk bosat i hovedstadsområdet, der herhjemme bruger flest penge på sommerferien og afholder fleste feriedage i udlandet. Faktisk viser YouGov’s undersøgelse, at kun en ud af seks med bopæl i hovedstaden bliver i hjemlandet i sommerferien, mens folk vest for Storebælt holder lidt mere på pengene, og fravælger de allerdyreste rejser. I provinsen er det hver tredje dansker, der foretrækker en god, dansk sommerferie.

Flere Nyheder