Det skal du se på en weekend i Prag

08 august 2019 Emilie Jacobsen
image

Går turen snart til Prag, er du sikkert ved at undersøge, hvad du snartal se og opleve. Lonely Planet er netop kommet med en artikel om, hvad du skal se i Prag. Det kan være med til at give dig nogle gode ideer til, hvor du skal tage hen, hvis du ikke allerede ved det. Vi er blevet inspireret af deres artikel til denne. 

Først og fremmest bør du se slottet i Prag. Det ligger og troner over byen og kan ses fra en lang række steder i byen, deriblandt den gamle bydel. Slottet består af flere bygninger, og du kan købe et pas til at se en eller flere af dem. Der er blandt andet to kirker, flere adeliges boliger og Golden Lane, der er de gamle soldaterboliger, der siden blev kunstnerboliger, og nu er små butikker. 

Derudover bør du selvfølgelig også gå rundt i den gamle bydel. Det er en hyggelig tur, hvor der er mange små og sjove butikker, som du kan gå på opdagelse i. Derudover bør du også se det astronomiske ur, der er på den centrale plads i byen. Det er et smukt ur, og der er mange, der standser for at se på det. 

I den gamle bydel kan du også se den gamle jødiske bydel, hvor du for eksempel kan se det jødiske museum, forskellige synagoger og den jødiske kirkegård. Derudover er der også flere hyggelige restauranter, hvor du kan prøve den jødiske mad. Det er en anderledes oplevelse i forhold til de tjekkiske oplevelser, hvor du for eksempel kan spise and med rødkål, knødel med masser af sovs og andre former for lækkert kød. Det er dog også en lækker oplevelse, som du ikke må gå glip af. I den gamle bydel finder du også mange restauranter, der serverer traditionel tjekkisk mad. 

Flere Nyheder