Er du vininteresseret? Så skal du besøge Wien

22 juni 2019 Kamilla Sonne
image

Det er formentlig en tilfældighed, at den østrigske hovedstad Wien har et navn, der på dansk minder så meget om den populære druedrik. Men faktisk er Wien en oplagt destination for dig, der elsker vin. I den østlige del af Østrig bliver der nemlig produceret en del lækker vin – også lige uden for den berømte hovedstad. Faktisk er Wien den eneste hovedstad i verden, der samtidig er et anerkendt vindistrikt. Og det er noget, der afspejles i byen i form af de omgivende vinterrasser samt de mange vinklubber og –barer i byen. Hvis du er vild med vin, bør du altså besøge Wien.

Kom til en ægte vinsmagning

Hvis du holder meget af vin, er en vinsmagning den perfekte måde at bruge sin dag på. Det giver nemlig mulighed for at smage på en masse forskelligt og ikke mindst lære mere om vinen, uden at det behøver koste en formue. Samtidig er det en social og hyggelig aktivitet, som enten kan gøres i fællesskab med familie og venner eller som en god måde at møde andre rejsende på. I Wien producerer man både hvide, røde og dessertvine. Derfor er der rig mulighed for at få smagt på noget lækkert, uanset hvad man normalt foretrækker.

Gå en tur i vinmarkerne

Som sagt er Wien omgivet af smukke vinmarker. Hvis man trænger til at komme lidt væk fra det hektiske byliv, kan man med metro og en kort bustur komme ud i de naturskønne omgivelser omkring byen. Herfra vil man kunne nyde en storslået udsigt over hovedstaden, ligesom man kan gå en tur blandt de mange vinstokke. I disse områder ligger der også mange hyggelige vinbarer, hvor man fx kan få et glas vin, der er produceret på netop den mark, man sidder på. Det er en både spændende og hyggelig aktivitet for dem, der holder af vin.

Flere Nyheder