Få mere ud af din rejse

05 september 2019 Astrid Pedersen
image

At rejse er at leve, skulle den folkekære digter og eventyr forfatter H.C. Andersen efter sigende have udtalt. De fleste mennesker kan nok skrive under på, at det er forfriskende at opleve nye scenarier, kulturer, som er forskellige fra eens egen samt mennesker, som har andre perspektiver på tilværelsen end én selv og eens nærmeste omgangskreds. Man kan føle sig helt beriget, når man kommer hjem fra en kortere eller længere rejse i det store udland. Og de fleste føler rejsefeberen i anmarch, allerede når de atter sætter foden på hjemlig jord.

Rejs kort og ofte

Mange mennesker vælger at spare op til en stor, dyr og lang udlandsrejse hvert eller hvert andet år. Her er det ikke alene penge, som spares op, men også forventninger. Når man vælger at rejse på denne måde, kan man både risikere store skuffelser såvel som utroligt berigende oplevelser for livet. Ikke alle har dog mulighed for at tage fri så længe ad gangen, som det kræves at rejse på den måde – og er man et par, er det slet ikke sikkert, man kan få fri samtidig. Har man børn, skal rejsen helst tilrettelægges, således at den falder inden for skolernes ferier. Og så kan rejsen godt gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse.

I stedet kan man vælge at få styret sin rejselyst med flere ophold af kortere varighed til destinationer tæt på. Der er ingen, der siger, at der kun findes seværdige rejsemål i de oversøiske lande, eller blot uden for Europa. Tvært imod er der masser at udforske på dette kontinent, både når det handler om historiske og kulturelle seværdigheder og når det drejer sig om smuk natur. En enkelt forlænget weekend i Amsterdam byder på mange spændende og sjove oplevelser for børn og voksne – og en pinseferie i Barcelona kan tilbyde både strand og byliv.

Få flere tips til dine småferier på rejse-glæde.dk

Flere Nyheder