Gode råd til at planlægge en jordomrejse

20 maj 2019 Anne-Mette Hansen
image

Det er blevet populært blandt unge at rejse ud og opleve verden. Mange tager i løbet af et sabbatår på en rejse jorden rundt. Det kan godt være, at det ikke bliver til alle verdens lande. Mange tager til et kontinent som Asien, USA eller Sydamerika og rejser så rundt i flere lande. Nogle tager selvfølgelig også turen jorden rundt med rigtig mange lande og kontinenter.

Hvad skal du overveje, når du planlægger din jordomrejse?

1. Hvor lang tid vil du rejse rundt i?

Inden du begynder at planlægge din rejse, skal du finde ud af, hvor lang tid du vil rejse rundt i. Dette har ofte noget at gøre med, hvor lang tid du har mulighed for at holde fri fra dit arbejde. Hvis du holder sabbatår, kan du måske opsige dit arbejde inden rejsen og så placere rejsen lige inden, du begynder i skole igen. Din økonomi og dit budget – og dine destinationer – er selvfølgelig også med til at bestemme, hvor længe du kan rejse rundt. 

2. Hvor går turen hen?

Sæt dig ned, og beslut dig for hvilke destinationer du ønsker at besøge. Prøv at lave en realistisk rute, der giver mening. Og overvej ligeledes om alle dine destinationer er dyre i forhold til hotel og mad, for så skal du nok forsøge at mikse lidt “billigere” destinationer ind i din rute. 

3. Hvem skal du rejse med?

Vil du rejse alene? Eller har du en ven eller veninde, der også elsker at rejse? Det kan være svært og til tider ensomt at rejse alene. Heldigvis har du mulighed for at tage med på mange gruppeture, hvis du rejser alene. 

4. Hvad er dit budget?

Det allerbedste er at sætte et budget fra starten af. Ellers løber det helt løbsk, når du skal booke hoteller, ture og flybilletter. Research selv, eller kontakt et rejsebureau – så du kan finde ud af, om dit budget er realistisk i forhold til dine ønsker.

Flere Nyheder