Oplev Amalfikysten i al dens pragt og vælde

28 juli 2019 Søren Black
image

Imponerende udsigter i et behageligt klima. Amalfikysten i Italien er ikke bare et vanvittigt smuk sted, det er også et virkeligt skønt sted at opholde sig.

Italien er en af danskernes absolutte yndlingsdestinationer, når turen går sydpå. Har du engang oplevet Gardasøen eller det smukke Toscana, kan det stærkt anbefales at rejse ned i bunden af Støvlelandet lidt syd for Napoli. Hernede finder du nemlig en af de smukkeste kyststrækninger i verden. Amalfikysten ligger på den sydlige del af den sorrentinske halvø midt imellem de charmerende byer Positano og Vietri sul Mare. Den smukke kyst kan både opleves til lands og vands. Tager du turen i bilen, kan du på selve kystvejen, der er ca. 50 km lang, nyde den fabelagtige udsigt fra et af de mange stoppesteder på ruten. Du kan også tage turen i bus, hvilket helt sikkert er mere afslappende. En anden måde at opleve denne prægtige kyststrækning på er ved at tage med en af de mange både, der sejler forbi Amalfikysten.

Fantastisk historie og kulturelle seværdigheder

En ferie ved Amalfikysten giver ikke bare mulighed for en badeferie med en lækker udsigt. Kysten byder også på store historiske og kulturelle oplevelser som Pompeji, Capri, Vesuv, Ravello og Amalfi. Alle meget spændende seværdigheder, som du forholdsvis nemt kan nå i bil eller bus på en dagstur.

Oplev områdets friske råvarer

Det italienske køkken er næsten et helt argument i sig selv for at holde en ferie ved Amalfikysten. Her vil du hurtigt opdage, at de lokale, ligesom i resten af Italien, er utrolig stolte af deres kogekunst. Det er en vigtig del af deres kultur, og når de serverer et måltid for turister, så går de derfor op i det med liv og sjæl. Ved Amalfikysten er man kendt for friske råvarer som fisk, citroner og mozzarella. Og du kan med sindsro nyde råvarerne på en af områdets mange restauranter, for flere af dem har fået tildelt en Michelin-stjerne.

Flere Nyheder