Road trip i Norge – en utraditionel rejse

19 september 2019 Astrid Pedersen
image

Drømmer du om en ferie, hvor du selv sætter tempoet og ikke skal være afhængig af fly- og bus afgange samt kedelige all inclusive hotel værelser og ditto mad? Vil du gerne have én på opleveren – men har du ikke råd til de dyre eventyr pakkerejser, som rejsebureauerne udbyder? Og må din næste rejse godt være noget ud over det sædvanlige, som ikke alle lige havde overvejet? Så er et road trip i Norge måske lige noget for dig!

Kan man tage på road trip i Norge?

Det korte svar er ja – det kan man da selvfølgelig godt. Og der er masser at se i Norge. Foruden blændende smuk natur finder du masser af kulturelle og historiske seværdigheder, som kan sætte din skandinaviske baggrund i perspektiv. Du vil med garanti blive lige så vild med landet, som nordmændene selv er, hvis du følger denne rejseplan, som kan strække sig over en hel uge.

Road trip i Norge

Med udgangspunkt i Bergen, som ligger på Norges sydvestlige kyst, kører du forbi Norges umiskendelige vartegn: De smukke og storslåede fjorde. Nyd synet af disse og det imponerende Tvindefossen vandfald på din vej til verdens længste vejtunnel, som strækker sig 24,5 km under bjergene.

Herfra kan du tage en hurtigfærge til Sognefjorden og fortsætte videre gennem Fjaler dalene, et landskab præget af gletsjere og snedækkede bjergtoppe, til kystbyen Stryn eller bjerglandsbyen Videster. Lad turen gå nordpå til Geiranger og snyd ikke dig selv for turen ned ad Trollstigen med de hæsblæsende hårnålesving.

Efter denne nedstigning kan du tage en færge over Eresfjorden til Molde og Kristiansund. På denne sidste strækning skal du køre ad den ikoniske Atlantic Road, som med sine rutsjebane broer med garanti kan give dig et sug i maven. Hernæst afsluttes med en velfortjent pause i hyggelige Trondheim.

Flere Nyheder