Så meget kan du lære ved at rejse alene mindst en gang i dit liv

07 juni 2019 Kamilla Sonne
image

At rejse er at leve – men i så fald lever de fleste af os kun sammen med andre. Det er nemlig normen, at man tager af sted på rejser og ferier i fællesskab med andre. Hvad enten det er med familie eller venner, giver det en ekstra dimension af tryghed og hygge, når man har nogen at dele de mange oplevelser med. Men på et eller andet tidspunkt i dit liv er det oplagt at prøve at rejse alene. Det vil nemlig lære dig en helt masse, som du ellers ikke ville have chance for at mærke på egen krop. Samtidig er det oplagt, hvis du ønsker at besøge et bestemt sted, men ikke har nogen at tage af sted med.

Nyd dit eget selskab

De fleste af os lever et liv, hvor vi konstant er omgivet af og afhængige af andre mennesker. At tage væk fra hjemmets vante rammer og ud i fremmede omgivelser helt på egen hånd kan virke angstprovokerende. For de fleste mennesker vil det virkelig føles, som om man er på vej ud af sin comfort zone. Men det er samtidig et tegn på, at det kan blive en af de mest befriende oplevelser nogensinde. Det giver dig en unik mulighed for at lære dig selv at kende og finde ud af, hvem du er, når du ikke er omgivet af andre mennesker. Samtidig gør det, at du bliver ”tvunget” til at lære at nyde dit eget selskab.

Mød nye mennesker

Når man er sammen med mennesker, man kender godt, i en gruppe, er det langt mindre sandsynligt, at man kommer i kontakt med andre. Rejser man alene, vil man formentlig på et eller flere tidspunkter savne selskab – og så må man snakke med dem, der er omkring en. At møde nye mennesker på den måde er også utroligt lærerigt og ofte inspirerende.

Flere Nyheder