Sådan slipper du for de andre turister i Indien

27 juli 2019 Emilie Jacobsen
image

10 millioner turister besøger Indien hvert år, og antallet er kun støt stigende. Det gør, at nogle af de mest kendte steder hurtigt kan føles meget proppede med turister. Er det ikke, hvad du ønsker på din ferie, er der heldigvis mange muligheder for at slippe væk fra horderne – det handler bare om at vide, hvor du skal tage hen. Indien er nemlig på størrelse med et mindre kontinent, og der er derfor masser af steder, der er mindst lige så spændende, men hvor der ikke er nær så mange turister. 

Når du undersøger, hvor du skal hen i bjergene, vil Ladakh sikkert være noget af det, der står øverst i alle de guidebøger, du læser. I stedet for at tage dertil bør du dog tage til den nærliggende dal Lahaul. Det er et meget autentisk sted, hvor der dog stadig er masser at se. Bare vejene er et kapitel for sig: Mange af vejene er nærmest kradset ind i bjergsiden, og det er ikke uden grund, at de bliver kaldt nogle af verdens farligste veje. 

Vil du gerne på stranden, når du er i Indien, bør du i stedet for Goa tage til Karnataka. Stranden ligger ikke langt syd for Goa, men er helt anderledes rolig. Det er derfor et rigtig godt sted for familier at tage hen. Maden er dog anderledes, da der i Goa er en tydelig portugisisk indflydelse, mens du i Karnataka finder autentisk indisk mad. 

Vil du virkelig off the beaten track og ud i junglen, skal du tage til det nordøstlige Indien. Der ligger syv byer, der bliver kaldt The Seven Sisters. De er udgangspunkt for oplevelser i junglen, hvor kun få andre turister kommer. For eksempel må du ikke snyde dig selv for at gå på de fantastiske broer ved Meghalaya, der er skabt af levende træers rødder. 

Flere Nyheder