Til te på Downton Abbey

08 juli 2019 Søren Black
image

Til efteråret bliver den populære tv-serie Downton Abbey fuldt op af en spillefilm med samme navn. Indtil da kan du jo aflægge et besøg i hjemmet hos Lord og Lady Grantham, hvis ferien alligevel går til England.

Tv-serien Downton Abbey om familien Granthams op og nedture har tryllebundet seere over hele verden. Og nu følges tv-serien endelig op med en spillefilm, der får premiere i efteråret 2019. Figurerne i serien er selvfølgelig fri fantasi, men det er det pragtfulde slot, hvor serien er optaget ikke. Slottet der danner rammen om Downton Abbey hedder Highclere Castle og ligger i Hampshire i Sydengland omkring 8 kilometer syd for Newbury i Berkshire. Og det bedste af det hele er, at slottet og haverne er åbent for turister i sommermånederne. Her er der nemlig mulighed for at få en guidet tur rundt på det store slot. Selvom Mr. Carson ikke står klar i døren til at tage imod dig, så vil du alligevel kunne genkende meget af det du ser fra den populære serie. For både den store hal, spisesalen, biblioteket, musikværelset, dagligstuen, salonen og adskillige soveværelser optræder i Downton Abbey. Slottet er åben for rundvisninger i sommersæsonen frem til 3. september. Det anbefales, at du bestiller billetter til rundvisningen hjemmefra.

En afstikker til Churchills fødehjem

Efter en tur rundt i det smukke slot kan du med fordel bevæge dig ned i landsbyen Bampton, der i serien agerer den fiktive landsby, Downton, hvor mange af seriens udendørs scener er optaget. Har du stadig mod på at se nogle af Englands fuldstændig fantastiske slotte, kan du overveje at bevæge dig op nord på. Her finder du Blenheim Palace, der er efter manges mening er Storbritanniens fineste barokslot. Her blev den store statsmand Winston Churchill født i 1874. Slottet fungerer i dag som herresæde i Woodstock i England og ligger cirka 100 kilometer fra London i nord vestlig retning. Slottet er åben for publikum hele året.

Flere Nyheder